Bemutatkozás‎ > ‎

GDPRS

Betegtájékoztató           2018 májusától az új adatvédelmi törvénynek (GDPR) megfelelően az alábbiakról tájékoztatjuk kedves

           pácienseinket:

  Mivel az egészségügyi ellátáshoz feltétlen szükséges bizonyos személyes adatok kezelése, ezért a páciensek részéről a személyes adataik kezelésének hozzájárulását megadottnak kell tekinteni.

  Személyes adatot kizárólag a megnevezett adatkezelő, a rendelőben dolgozó orvos(k) és asszisztens(k) kezelhetik.

  Adatokat csak a tulajdonos hozzájárulása esetén szabad továbbítani. Hozzájárulást megadottnak lehet tekinteni, amennyiben a kezeléshez feltétlen szükséges. (fogtechnika: Kapos Dent Art vagy konzilíum szájsebész, parodontológus, egyéb orvosi szakterületek képviselőivel, könyvelő, egészségbiztosítók)

  Saját személyes adataihoz azok tulajdonosa bármikor hozzáférhet, információt kérhet a kezelés menetéről/idejéről/személyéről és garanciákról.

  A személyes adat tulajdonosa bármikor kérheti személyes adatai kezelésének felfüggesztését, ám a korábban engedélyt adott adataira ez nem vonatkozik.

  Személyes adat tulajdonosa bármikor kérheti adatainak korrekcióját, törlését, adatkezelésének korlátozását.

  Felhívjuk a Páciensek figyelmét, hogy saját személyes adataik kezelésének korlátozása vagy hozzájárulásának megtagadása akadályozhatják az egészségügyi feladatok elvégzését, bizonyos esetekben ellehetetlenítik azt.

  Számítógépes adattárolás jelszóval védett titkosított helyi szerveren történik. Számlázási és kezelési adatokat számítógépes programmal végezzük, mely jelszóval védett. A jelszót az asszisztencia valamint a kezelőorvosok ismerik.

  Rendelőnk várójában kamerarendszer működik. A kamerarendszer az esetleges rosszullétek melőbbi felderítésében segíti munkánkat.

  Személyes adat tulajdonosát megilleti az a jog, hogy amennyiben jogtalanságot tapasztal felvegye a kapcsolatot az Adatvédelmi Tisztségviselővel vagy panaszt tehet a felügyeleti szervnél.Adatvédelmi tisztségviselő: Dr. Katona Tamás telefon 06(82)811-898

  Bármilyen kérdésük van a fent leírtakkal kérem vegyék fel a kapcsolatot kezelőorvosukkal vagy az asszisztenciával részletesebb felvilágosítás érdekében.

Comments