High tech

Ultra HD minőségű digitális Panoráma  és kisröntgenröntgen 

Az utóbbi évek eladási listáit világszerte vezető gyártó (Vatech) legújabb ultra HD minőségű röntgenképet készítő digitális készülékét használjuk az Ibolyadental rendelőjében. Magyarországon ez az első ilyen képminőséget produkáló készülék. Pulzáló röntgensugara miatt különösen alacsony a páciens sugárterhelése. A hagyományos készülékekhez képest akár 90%-kal alacsonyabb lehet!  Autó fókusz funkciója pedig garantálja a mindig megfelelő élességű képet.Így nincs rontott felvétel.

A készülék alkalmas panoráma és teleröntgen felvételek készítésére, amely nélkülözhetetlen a modern fogszabályozásban. Ezen felül állkapocsizületi,  arcüreg, PA, AP fül- orr gégészeti célú felvételek is készíthetők vele. 


Digitális hagyományos kisröntgen érzékelő  


Számítógépes gyökérhossz meghatározásEzen eljárás segítségével az esetek 90%-ban elkerülhető a röntgen igénybevétele a gyökér-kezelés során.Természetesen a kezelés előtti, és a gyökértömésről készült felvételekre itt is szükség van, de használatával sugárterhelést és a pácienseink számára költséget tudunk megtakarítani.

Nagyítószemüveg


A "műtéti" terület felnagyításával részletgazdagabb képet kapunk a kezelt területről. Gyökércsatornák felkutatásában, magasfokú esztétika elérésében támogató kiváló segédeszköz.

Szájkamera

Ha Ön is látni szeretné mi történik kezelés közben, egy számítógép monitorhoz csatlakoztatott kamera segítségével megtekintheti a felnagyított munkaterületet. Egyúttal dokumentálhatók az elvégzett kezelések.

Arcus evo arcív

Az egyéni ízületi értékek bemérése egy speciális regisztrációs készülék, KaVo Arcus Evo segítségével történik, mely rögzíti az alsó állkapocs 3 dimenziós mozgásait az ízület egyéni értékeit, melyeket aztán a fent leírt egyéni értékű artikulátorba programozunk. A személyre szabott artikulátorokban készített munkáknál a fogpótlás rágófelszínének kiképzésekor, a fogtechikus mester figyelembe veszi a páciens egyéni anatómiáját, így a kialakított csücskök megfelelő helyre kerülnek nem zavarva nem akadályozva a páciens szabad ízületi mozgásait. Így valóban olyan fogpótlások készülhetnek melyekről a páciens „elfelejt” tudomást venni.


Protar Evo Artikulátorok (5b, 7, 9)

A fogpótlások a fogtechnikai laboratóriumban úgynevezett artikulátorban készülnek. Az artikulátor hivatott utánozni a két állcsontunk egymáshoz való 3 dimenziós viszonyát. Sajnos azonban a legtöbb ma használatos artikulátor nem szabható személyre, nem individualizálható a páciens egyéni értékeire, így meg kell elégednünk egy átlag szerint beállított, rágószervünket utánozni kívánó rendszerrel, ami sok esetben azonban messze áll a páciens valós anatómiájától.

Léteznek azonban egyéni értékekre beállítható artikulátorok is, melyek a páciens egyéni értékei alapján kerülnek beprogramozásra, így az ebben készült fogpótlások valóban funkcionális fogpótlások. Rendelőnk azon kis számú fogorvosi rendelők egyike mely egyéni értékekre programozott artikulátorokat(KaVo Prota Evo 5b, 7, 9 használ a lehető legnagyobb használati értékű, teljes mértékben személyre szabott fogpótlások elkészítése céljából.


Comments