Cirkónium oxid

A cirkónium oxid olyan anyag, mely kiválthatja a fogpótlások fém részeit. Miért jó ez? A hagyományos pótlások nikkel(Ni), kobalt(Co), króm(Cr) fémeket tartalmaznak. A cirkónium oxidnak nincsenek fémes tulajdonságai, jelen tudásunk szerint nem okoz allergiát.

  A cirkónium oxiddal egy olyan anyag hullt az ölünkbe, amely már extrém körülmények között bizonyított: űrsiklók hővédő pajzsaként, féktárcsaként sportautókban, csipőizületi fejek felszínén. Ezt az ellenálló anyagot, fogpótlások anyagaként is tudjuk hasznosítani. Tulajdonképpen minden típusú fogpótlás elkészíthető belőle. 
    Hatalmas előnye az összes eddig felhasznált anyaggal szemben, hogy nem okoz mai ismereteink szerint allergiát. Nincsenek fémes tulajdonságai. Meglévő pótlásaival nem tud kölcsönhatásba lépni így nem léphetnek fel jelenlegi tudásunk szerint allergiás, és szájnyálkahártya panaszok.Lényegesen olcsóbb, mint az aranyvázra égetett kerámia pótlások, és a titánvázra égetett kerámiánál is kedvezőbb az ára.

Jelen pillanatban allergiás pácienseinknek nem tudunk előnyösebbet ajánlani sem anyagi, sem esztétikai szempontból. Az egész világon prémium minőségű anyagokkal dolgozó Zirkonzahn anyagait használjuk.


http://www.zirkonzahn.com/


     Fényáteresző tulajdonsága miatt felismerhetetlen pótlások készíthetők belőle! A pótlás úgy illik a szájba, mintha valóban a saját fogai lennének. Nincsen szükség fémvázra! Ha valaha lepattant a kerámia a fémvázas pótlásáról, vagy látott már ilyent, tudja értékelni azt, amikor a fémváz helyett egy fogszínűre színezett vázat használunk. Ha pedig az a kívánsága, hogy a kerámia soha ne is tudjon lepattanni, akkor a teljes pótlást elkészíthetjük, speciális Prettau Cirkóniumból, mely színezhető.
Comments